top of page

MEDIATIONKOSTEN

De kosten voor mediation hangen af van het aantal gesprekken dat nodig is om het conflict op te lossen. Voor particulieren rekenen we een tarief van € 85,00 per uur per cliënt (all-in). 

INSCHAKELING VAN DERDEN

Als een beschikking van een rechter nodig is, zoals bij een echtscheiding en een ontbinding samenlevingscontract met kinderen, dan is inschakeling nodig van een advocaat. De advocaat handelt de hele procedure voor u verder af. Een bezoek aan het advocatenkantoor is (in de regel) niet nodig. Een eenvoudige financiele verdeling maakt de mediator van 2MoveForward, in samenspraak met u. Hievoor gebruik ik het rekenprogramma Split-Online. Bij een ingewikkelde financiële verdeling kan, in overleg met u, een financieel planner/belastingadviseur worden ingeschakeld.

MEDIATION TE DUUR?

Er is een conflict en je zou dit graag met behulp van een mediator willen oplossen, maar u kunt de kosten niet dragen? Via de volgende wegen is het toch mogelijk een van onze mediators in te schakelen:

RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Als u een rechtsbijstandsverzekering hebt, is het mogelijk dat de kosten voor mediation (deels) worden gedekt.

SUBSIDIE (TOEVOEGING) VOOR DE RAAD VOOR RECHTSBIJSTAND

Voor mensen met een laag inkomen kunnen onze mediators subsidie  aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Bij toekenning van de toevoeging betaalt u eenmalig € 55,00 of € 109,00.

NEUTRAAL TERREIN

2MoveForward heeft spreekruimtes die geschikt zijn voor mediation. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de mediator naar jou toekomt op een andere locatie. Voor een goed verloop van de mediation is het echter wel belangrijk dat de afgesproken plek neutraal is, zoals bijvoorbeeld een kantoor of een gehuurde ruimte.  

GEREDUCEERD TARIEF

Ten slotte zijn er ook bijzondere gevallen waarin enkele van onze mediators tegen een gereduceerd tarief willen werken. Zo kan 2MoveForward de mediationkosten voor u in bijzondere gevallen proberen te verlagen. Denk je dat jouw situatie zo'n bijzonder geval is neem dan contact met ons op over de voorwaarden.

DE KOSTEN ALS JE NIET VOOR MEDIATION KIEST

Twijfel je nog over het inschakelen van een mediator? Vraag je dan ook eens af wat het zou kosten om niet voor mediation te kiezen. Wat kost het conflict je nu al aan tijd, energie en geld? En wat zou het kosten om het conflict op een andere manier op te lossen? Bijvoorbeeld als beide partijen een advocaat inschakelen en het op een rechtszaak laten aankomen? Wegen de kosten mediation hier tegenop?

bottom of page